Prva beba u Novoj 2023. godini u Kragujevcu je dečak David Kinić

Prva beba sa teritorije grada Kragujevca, rođena u Novoj 2023. godini je dečak David Kinić, koga je u 01.38 minuta 3. januara, donela na svet dvadesetpetogodišnja Kragujevčanka Marina Kinić. David je rođen sa 3.870 grama i dobio je ocenu devet, a ocu Marku i mami Marini, kojima je ovo prvo dete, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, u ime grada Kragujevca uručio je novčanu poklon čestitku.

Željno smo svi iščekivali rođenje prve bebe u Novoj 2023. godini i posle 48 sati, 3. januara rodio se David kome su se jako obradovali prvo njegovi roditelji a potom i lokalna samouprava jer smo bogatiji za još jednog Kragujevčanina, rekao je Petrašinović. NJegovi roditelji dobili su svoje prvo dete, junaka Davida, kome želim srećno i bezbrižno detinjstvo ispunjeno ljubavlju i igrom, a država i Grad nastaviće da stvaraju što bolje uslove za rađanje beba a njihovim porodicama omogućimo uslove da ih izdržavaju. Na predlog gradonačelnika koji usvaja Gradsko veće, grad Kragujevac tradicionalno, prvorođenoj bebi u Novoj godini daruje 100.000 dinara, čime dodatno uz sredstva koje opredeljuje Vlada Republike Srbije, podstičemo pronatalitetnu politiku, kako bi procenat prvorođenih beba iz godine u godinu bio sve veći, kazao je Petrašinović.

U Novoj 2023. godini rođeno je nekoliko beba, ali imajući u vidu da Univerzitetski klinički centar pokriva region od dva miliona ljudi, David je prva beba sa teritorije grada Kragujevca.

Do sada je rođeno pet beba, a četiri mame u porođajnim salama čekaju da vide svoje bebe. Jako nas raduje, istakla je dr Aleksandra Dimitrijević, direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Kragujevac, što je prošle godine u odnosu na 2021. godinu bilo 4% više porođaja. U 2022. bilo je 2233 porođaja, a 2021.godine 2145 i nadamo se, kazala je dr Dimitrijević, da će ovakav trend da se nastavi i u ovoj godini.

Post Author: Milan

Ostavi komentar