Pronadjena neeksplodirana granata kod zgrade NIS-a

Tokom radova na adaptaciji bivše zgrade NIS-a i njenog neposrednog okruženja u ulici Save Kovačevića, juče je pronadjena neeksplodirana artiljeriska granata.

Granatu su pronašli radnici i odmah slučaj prijavili policiji.Na teren su izašli pripadnici Uprave za vanredne situacije i uklonili i transportovali granatu sa lica mesta.

Operativni centar Sektora za vanredne situacije dobio je juče prijavu oko 11:45 sati da se u ulici Save Kovačevića nalazi granata. Specijalna ekipa Uprave za vanredne situacije je odmah izašla na teren i izvršila identifikaciju. Reč je o artiljerijskoj granati kalibra 100 mm iz Drugog svetskog rata. Uz poštovanje svih propisa granata je preuzeta i prevezena na bezbednu lokaciju”, izjavio je načelnik Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović.

Ovo nije prvi slučaj da se tokom gradjevinskih radova na teritoriji Kragujevca pronalaze neeksplodirana ubojna sredstva.Većina potiče iz Drugog svetskog rata ali ima ih i iz poslednjeg, bombardovanja Nato pakta.U takvim situacijama neka gradjani odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985, preporuka je nadležnih iz Sektora za vanredne situacije.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar