Prolećno sređivanje dečijih igrališta i terena za male sportove

Ekipe preduzeća Šumadija doo Kragujevac počele su sa sređivanjem igrališta za decu i terena na otvorenom za male sportove koji su izgrađeni ili rekonstruisani  u prethodnom periodu. Radove na nedavno izgrađenom igralištu za decu u Bagremaru obišao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

S prvim lepim vremenom i povoljnim vremenskim uslovima otpočinjemo  sređivanje i rekonstrukciju novoizgrađenih i rekonstruisanih igrališta za decu i terena na otvorenom za male sportove i time damo snažan impuls svemu onome što smo u prethodnom periodu uradili, kazao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.  Igralište u Bagremaru smo uradili prošle godine i prvo je koje uređujemo u okviru ovog programa za šta smo iz budžeta  izdvojili devet miliona dinara. Uz podršku gradonačelnika Dašića koji insistira na novim projektima izgradnje i rekonstrukcije sportske infrastrukture u svim delovima grada, sredstva su gotovo duplo uvećana u odnosu na prethodni budžet i iznose 25 miliona dinara, istakao je Stevović i zamolio građane za strpljenje jer će svaka manja ili veća mesna zajednica dobiti mesto za rekreaciju, opuštanje, druženje i igru. On je i apelovao na sve građane da brinu o igralištima i čuvaju ih jer su naša zajednička imovina. Stevović je podsetio da su, u cilju očuvanja i zaštite igrališta od vandalizma, planirane mere, najpre postavljanje video nadžora, obuka najmlađih sugrađana a ukoliko je reč o maloletnim licima tražiće se građanska odgovornost roditelja. Grad mora da nađe način da se stane na put vandalizmu i rušenju javne svojine, poručio je Stevović, član Gradskog veća.

U naselju Bagremar sređeno je sportsko igralište, zatim izgrađeno novo igralište za decu i stanovnici ovog dela grada su veoma zadovoljni jer su dobili svoj kutak za rekreaciju, sportska okupljanja a najmlađi moderno uređeno i bezbedno mesto za igru.

Aleksandar Krstić, građanin MZ Bagremar kaže da godinama unazad ne izostaje podrška lokalne samouprave, naročito sektora za sport. Nedavno se dogodilo da su neki delovi igrališta za decu koje je grad  napravio prošle godine oštećeni  i sada u okviru akcije sređivanja igrališta dobijamo renovirano igralište za najmlađe. Očuvanje igrališta je odgovornost svih nas i zato pozivam svoje komšije i sugrađane da ih sačuvamo za sledeće generacije, kazao je jedan od članova Udruženja Bagremarac. U Bagremaru ima dosta mladih i dece i ovakvi tereni nam znače zbog zdravih navika najmlađih sugrađana i zato ćemo zajedno uz podršku grada da ih održavamo i unapređujemo.

Post Author: Milan

Ostavi komentar