Program otvaranja Trga Radomira Putnika

U organizaciji Muzičkog centra, Doma omladine, Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević i Knjaževsko-srpskog teatra pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca kreiran je program za svečano otvaranje rekonstruisanog Trga Radomira Putnika.

Fanfarama Olivere Vojne Nešić sa krova nekadašnjeg suda počeće program u kojem će učestvovati više od sto izvođača, muzičara, umetnika, glumaca, okupljenih oko zajedničke ideje da svečano otvaranje Trga Radomira Putnika bude jedinstven doživljaj za Kragujevčane i goste.

Moji saradnici i ja smo se potrudili da kreiramo program za otvaranje rekonstruisanog trga u Kragujevcu. Na početku ćemo se predstaviti sa najvrednijim u našem gradu, našom decom. Nastupiće  40  mališana hora Mali Liceum a program na dve bine će nastaviti akademski hor Liceum, kaže Marko Nešić, umetnički rukovodilac i kreator programa. Trg će ispuniti članovi CZNTK Abrašević, glumci KST-a, muzičari Doma omladine i Muzičkog centra. Dobrim zvukom, lepom igrom, lepim  nošnjama, spektrom boja i zvuka ovaj prelepi trg će sutra biti ispunjen. Veliku završnicu večeri imaćemo sa uvaženim gostom, čuvenim glumcem Petrom Božovićem, otkrio je umetnički direktor.

Početak programa je u 17 časova a direktan prenos biće na programu Radio-televizije Kragujevac.

U zgradi nekadašnjeg načelstva, donedavnoj zgradi suda, sutra u 18 sati biće otvorena izložba crteža i grafika jednog od najvećih umetnika 20. veka Pabla Pikasa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar