Prodajna izložba rukotvorina u centru Kragujevca

U Pešačkoj zoni, u centru grada, ispred hotela “Kragujevac”, u sredu, 15 juna, od 12 do 20, časova biće organizovana prodajna izložba na kojoj će zainteresovani građani moći da kupe najraznovrsnije ručno rađene proizvode.

Tom prilikom kupcima će biti dostupni razni preprati od lekovitog vilja, melemi i tinkture, sapuni i kreme, predmeti od pustovane vune, ručno oslikana bebi oprema, heklane, pletene igračke i garderoba za decu, stoljnjaci, ukrasni jastučići, posteljine, krpe i druge šivene potrepštine, predmeti za domaćinstvo rađeni dekupaž tehnikom, cvetni aranžmani u ručno rađenim korpicama, ukrasni i potrebni predmeti od recikliranog papira, rasad cveća, ali i zimnica, kačkavalj i druge vrste sireva, domaći ručno mešeni hleb…

Reč je uglavnom o proizvodima žena koje su pohađale radionice kako bi se ekonomski osnažile i unapredile svoj položaj na tržištu rada. U skladu sa ličnim znanjima i veštinama, ali i mogućnostima, počele su da se bave proizvodnjom u okviru malih kućnih radionica, dok traže posao.

Na prodajnoj izložbi biće izloženi i radovi članova Udruženja roditelja lica sa posebnim potrebama, Centra za oosoba za samostalni život osoba sa invaliditetom, udruženja gluvih i nagluvih Šumadija, Kola srpskih sestara itd.

Prodajnu izložbu u centru Kragujevca organizuju Udruženje “Putokaz” Kragujevac i Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UnWomen), uz podršku grada Kragujevca.

Istog dana, 15. juna, u hotelu “Kragujevac” biće organizovan Okrugli sto na temu “Ekonomsko osnaživanje žena i žensko preduzetništvo”. Planirano je da posle ovog događaja predstavici Agencije za rodnu ravnopravnost, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijlna pitanja, Nacionalne službe za zapošljavanje, grada Kragujevca, Regionalne agencije za lokalni ekonomski razvoj, civilnih organizacija i drugi učesnici, organizovano posete prodajnu izložbu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar