Privredna komora : Rok za uključivanje u dualno obrazovanje produžen do 15. decembra

Svi zaintersovani poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu mogu podneti prijavu do 15. decembra ove godine.

Poslodavci se prijavljuju putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja. Od sledeće, školske 2023/2024. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći 72 profila.
Prijave poslodavaca su otvorene do 15. decembra 2022. godine.
Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.
Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2023. godine.
Za sve dodatne informacije, privrednici se mogu obratiti Privrednoj komori Srbije- Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, putem mejla marija.stojanovic@pks.rs ili na telefon 034/338 077.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar