Privedeni organizatori beogradskog protesta #1od5miliona

Kako je objavila agencija Beta, organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu Srdjan Marković i Miodrag Simović privedeni su noćas u Zemunu zbog lepljenja nalepnica na prostorije Srpske napredne stranke, a nakon četiri sata, koliko su proveli u Policijskoj upravi u Zemunu, pušteni,.

Na twiter nalogu protesta #1od5miliona objavljeno je da su Markoviću i Simoviću najpre oduzeti telefoni, potom im stavljene i lisice, kao i da su inspektori satima obavljali telefonske razgovore konsultujući se s nekim kako da postupe u ovoj situaciji. U isto vreme nadležni tužilac je razmatrao da li je lepljenje nalepnica krivično delo.

Pred policijskom upravom bilo je aktivista #1od5miliona koji su insistirali da im policija saopšti zašto su Marković i Simović privedeni.

Oko šest sati priveden je i aktivista  Dragan Murar, inače Obrenovčanin, takođe jedan od organizatora lokalnih protesta, koji već mesecima na twiteru objavljuje spisak botova Srpska napredne stranke. Na svom twiter profilu Murar je u 9 sati danas objavio:

Posle saslusanja u sudu u Obrenovcu vode me u Padinsku Skelu na izdrazavanje kazne od 60 dana. Aktivirali su mi kaznu od 300 hiljada za remećenje javnog reda za vreme Vučićeve inauguracije i 2 kazne sa saobracaj u iznosu od 117 i 130 hiljada. Drugari, vidimo se na šetnji za 2 meseca

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar