Pripadnici Uprave za vanredne situacije i gradske službe u stanju pripravnosti

Republički hidrometeorološki zavod  Srbije (RHMZS) upozorio je na veliku količinu padavina (od 20 do 50 mm za 24 sata), vlažan sneg i formiranje povećanog snežnog pokrivača 24. i 25.11.2023. U skladu sa upozorenjem Uprava za vanredne situacije u Kragujevcu ostvarila je kontakt sa komandantom Gradskog Štaba za vanredne situacije i sa komandantima opštinskih štabova Šumadijskog upravnog okruga.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasno spasilačke jedinice, civilna zaštita, kao i javna komunalna preduzeća stavljeni su u stanje pripravnosti a oprema u stanje dostupnosti i upotrebljivosti. Preko Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova pratiće se situacija na terenu i reagovati po potrebi.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac Zoran Kočović, uputio je apel građanima da bez preke potrebe ne kreću na put, da je obavezno korišćenje zimskih pneumatika i pridržavanje uputstava nadležnih službi.

Za svaki vid pomoći građani se mogu javiti MUP- u, Upravi za vanredne situacije u Kragujevcu na telefone 034-193 i 034-1985.

Post Author: Milan

Ostavi komentar