Prijem za nagrađene učesnike međunarodnog likovnog konkursa

Prijem za učenike iz tri kragujevačke osnovne škole koji su nagrađeni na Međunarodnom likovnom konkursu kineske provincije Đangsu (2021) i njihove nastavnike, organizovan je u zgradi Grada. Nagrađen je 21 učenik iz škola „19. oktobar“, „Jovan Popović“ i „Dositej Obradović“, a nagrade i diplome sa ovog konkursa uručio je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Ovo je konkurs koji se sprovodi među prijateljskim zemljama i gradovima. Na konkursu koji je organizovala provincija Đangsu učestvovali su đaci iz preko stotinu gradova. Teme konkursa odnosile su se na unapređenje saradnje između gradova, širenje prijateljstva, razumevanja, tolerancije itd.

Naši učenici već treći put učestvuju na ovom konkursu i svaki put su ostvarili zapažene rezultate. Nažalost, prethodnih godina konkurs je organizovan u doba pandemije, pa naša deca koja su osvojila nagrade nisu imala priliku da se sretnu sa ostalim učesnicima i domaćinima ovog takmičenja. Nadamo se da će u narednim godinama ta saradnja da se unapredi i proširi i da će deca iz različitih delova sveta imati priliku da se upoznaju i razmene iskustva – kazao je Aleksić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar