Prijem za đake iz Sirena

Za najbolje učenike pobratimskog Sirena, koji tradicionalno borave u Kragujevcu do 25 jula, ali i za njhove vršnjake iz Kragujevca koji su se vratili iz Francuske, pomoćnik gradonačelnika Stefan Nikezć organizovao je prijem u Svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca.

Grad Kragujevac i Siren imaju pobratimsku saradnju nešto dužu od pola veka i jedan je od prvih gradova sa kojima je Kragujevac potpisao Povelju o bratimljenju. Odnose između ova dva grada pored saradnje u oblasti kulture posebno su negovale i učvršćivale generacije srednjoškolaca koji su u okviru programa međunarodne razmene učenika odlazile u posetu Sirenu a francuski đaci bili naši gosti, izjavio Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika.

Program posete za francuske đake veoma je raznovrstan i bogat pa pored posete kulturno – istorijskim znamenitostima Kragujevca i okoline, vikend su proveli na Zlatiboru, kupali su se na gradskim bazenima i družili sa kragujevačkim sportistima.

Lepe utiske nose i naši učenici koji su sedam dana proveli u Sirenu. Njihovi domaćini osmislili su bogat i sadržajan program u okviru koga su posetili muzeje Luvr, Orsej, Ajfelov toranj, Američko groblje u Sirenu i sve to uz nezaboravno druženje sa vršnjacima.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar