Prijem za ambasadora Argentine

Grad Kragujevac je danas imao priliku da primi u diplomatsku posetu NJ.E. Osvalda Marsika, ambasadora Argentine i zamenika ambasadora Havijera Ćaliana. Prijem je organizovao Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca. Sastanku su prisustvovale i Danka Andonovski, članica Gradskog veća za za investicije i upravljanje projektima, i Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje.

Razgovarali smo o tome kako da unapredimo saradnju naše dve zemlje, kazao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca. Oblast kulture je osnova za svaki dalji vid saradnje. U skladu s tim, razgovarali smo o tome da se u Kragujevcu organizuju Dani Argentine i da to bude sredinom naredne godine, u periodu kada mi obeležavamo naš Dan Grada.

NJ.E. ambasadora Argentine smo upoznali s privrednim potencijalima Kragujevca, sa naglaskom na poljoprivredu i poljoprivredne proizvode, istakao je Petrašinović. Kao mogućnost uspostavljanja komunikacije i saradnje smo naveli da naše privrednike povežemo putem Zoom aplikacije. U Argentini su od poljoprivrednih grana, između ostalih, veoma razvijene voćarstvo i vinogradarstvo, a mi imamo veliki broj kompanija i domaćih gazdinstava koja se veoma ozbiljno bave tim delatnostima. Stvorili smo temelje za nastavak dalje saradnje i nadamo se da će se ona razvijati u uspešnom pravcu.

Ja sam impresioniran gradom Kragujevcom, naročito zbog toga što je preduzetnički nastrojen, rekao je NJ.E. ambasador Argentine Osvaldo Marsiko. Veoma smo zadovoljni našim sastankom sa predstavnicima Grada. Ono što uočavamo kao prve mogućnosti saradnje je razmena iskustava u okviru poljoprivrede i poljoprivrednih tehnologija. Takođe, postoji mogućnost intenzivne saradnje na polju kulture o čemu smo danas razgovorili i ustanovili koji bi bili naši prvi koraci.

Post Author: Milan

Ostavi komentar