Prijavljivanje za „Plivanje za krst časni“ počelo

Na jezeru u Šumaricama, prema tradiciji, Šumadijska eparhija i grad Kragujevac ponovo organizuju manifestaciju „Plivanje za krst časni“.

Kako je odlučeno na današnjem sastanku Organizacionog odbora, prijave zainteresovanih takmičara primaće se od 9. januara na pultu Ustanove za sport i fizičku kulturu Park na zatvorenom bazenu. U sredu i četvrtak prijave se mogu predati od 6 sati do ponoći. U petak 11. januara prijave će se primati do 14 sati, jer je istog dana u 18 časova u Skupštinskoj sali predviđeno izvlačenje imena 33 plivača, s obzirom na to da je svake godine broj prijavljenih daleko veći.

Organizacija ovog takmičenja je veoma zahtevna, jer u cilju bezbednosti svi takmičari nakon Svete liturgije u Hramu Svete Trojice, podležu zdravstvenom pregledu i rigoroznim kontrolama. Veliki problem predstavlja i led na jezeru u Šumaricama, čije uklanjanje počinje već od 16. januara.

U organizaciji ove manifestacije učestvuju Ustanova za sport i fizičku kulturu “Park” i Gradska turistička organizacija, kao i sva javno – komunalna preduzeća koja će, svako u okviru svojih nadležnosti, obezbediti uslove za realizaciju te manifestacije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar