Preminuo novinar Milan Šerifović

U Kragujevcu je juče, posle kratke i teške bolesti u 73. godini preminuo poznati radijski novinar  i voditelj Milan Šerifović.

Rođen je 15. oktobra 1949. godine u porodici muzičara. Završio je Ekonomsku školu i studirao Ekonomski fakultet, a novinarsku karijeru započeo je vrlo mlad u Radio Kragujevcu u kome je ostao do penzionisanja.

Bio je autor i voditelj  „Autograma“,  najpopularnijeg radijskog šou programa na prostoru nekadašnje Jugoslavije u kojoj su gostovali najpoznatiji solisti narodne muzike.

Radio je i emisiju o pop muzici „Radiogram“, koja je takođe imala veliku slušanost i popularnost.

Pred kraj karijere pripremao je i vodio magazin na romskom jeziku „Info Rom“ koja se bavila problemima romske populacije u Srbiji i emisiju „Mladi to mogu“, o mladm i uspešnim Romima.

Kao novinar Radio Kragujevca dobio je više priznanja za izuzetno profesionalno angažovanje i razvoj programa i marketinga u matičnoj medijskoj kući.

Tekstove o životu i radu Roma povremeno je objavljivao u kragujevačkom nedeljniku „Svetlost“ i časopisu „Točak i sunce“.

Bio je jedan od osnivača Stonoteniskog kluba Radnčki  i jedan je od osnivača NVO Asocijacija romske solidarnosti u Kragujevcu.

Autor je knjige o ribolovu i prvak nekadašnje Jugoslavije u sportskom ribolovu.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar