Preko 1000 prijava više od broja mesta u državnim vrtićima u Kragujevcu

Na konkurs za prijem dece u državne vrtiće, u Predškolskim ustanovama „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, stiglo je skoro 1.700 prijava.

Mesta ima za 640 mališana pa će veliki broj roditelja morati da decu smesti u privatne vrtiće u kojima boravak subvencioniše grad i koja su nešto skuplja od državnih.

 

U toku je bodovanje koje vrši gradska Komisija, a rezultati za prijem dece u državne vrtiće biće objavljeni do 24. juna.

Interesovanje roditelja za upis dece u vrtiće ove godine bilo je veće nego prošle.

Iako mesta u državnim vrtićima ima više u odnosu na 2017. izvesno je da veliki broj dece neće moći da se smesti u obdaništa Predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“.

U toku je bodovanje koje vrši gradska Komisija za upis dece u vrtiće. Novina je da će više bodova dobiti roditelji koji već imaju decu u nekom od državnih obdaništa, dok su ostali kriterijumi ostali isti.

Rezultati će biti objavljeni do 24. juna. Deca koja ne budu primljena u državne vrtiće biće na listi čekanja za smeštaj u privatnim.

Mesečni boravak u državnim vrtićima košta 3.800 dinara, a u privatnim, sa subvencijama grada, cena se kreće od 5.100 do 5.400 dinara.

Izvor : Radio televizija Kragujevac / Saša Stamenić

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar