Preduzeće „Šumadija d.o.o“ dobija novu mašinu za proizvodnju tartana

Edin Đerlek, ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj i gradonačelnik Nikola Dašić, potpisali su danas Ugovora o investiranju u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija d.o.o“ iz Kragujevca. Ugovorom čija je vrednost 2,6 miliona dinara predviđena je nabavka mašine za proizvodnju tartana. Potpisivanju Ugovora u zgradi Gradske uprave, prisustvovali su Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i Nenad Popović, direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Upravo sam sa gradonačelnikom Dašićem potpisao ugovor o sufinansiranju projekta investiranja u rast preduzeća „Šumadija d.o.o“. Ovo preduzeće zapošljava 61 radnika, među kojima je i 37 osoba sa invaliditetom. Oni se pretežno bave obradom metala i izradom proizvoda od metala. Cilj  projekta je unapređivanje rasta i razvoja preduzeća, zapošljavanje još lica, naročito osoba sa invaliditetom, ali isto tako i unapređenje efikasnosti preduzeća, kako bi zadovoljilo potrebe grada ali i šire. Projektom je obuhvaćena nabavka mašine za proizvodnju gumenih ploča, za izradu tartana koji je potreban za dečija igrališta – kazao je ministar Đerlek.

Đerlek je istakao, da pored ulaganja u infrastrukturu i investicije, Vlada Srbije ulaže u mala i srednja preduzeća koja predstavljaju okosnicu rasta i razvoja naše zemlje.

Neposredni efekat uvog ugovora je da na ovaj način dobijamo dečija igrališta po značajno jeftinijoj ceni, s obzirom na to da tartan čini najveći deo cene na tržištu kada se zaključuju ugovori za izgradnju dečijih igrališta. Na ovaj način za isti novac možemo da napravimo duplo više dečijih igrališta. Sa druge strane, preduzeće će na ovaj način moći da obezbedi veći obim posla, kao i izlazak na šire tržište, van grada Kragujevca, što je svakako dobro i za sve zaposlene u ovom preduzeću. Ponosni smo na saradnju sa Vladom Republike Srbije, u ovom konkretnom slučaju sa ministrom Đerlekom i nadam se da ćemo takvu saradnju i nastaviti – kazao je Dašić.

Nakon potpisivanja Ugovora, ministar Đerlek je u pratnji domaćina obišao preduzeće „Šumadija d.o.o“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar