Predstavnici grada obišli zgradu u Grada Karare nakon požara

Nakon požara koji je izbio u stanu, u ulici Grada Karare 15 u kome je život izgubila jedna osoba, predstavnici grada Kragujevca, Gordana Damnjanović, članica komisije Privremenog organa grada Kragujevca i predstavnik Gradske uprave za komunalne poslove, obišli su ovu zgradu kako bi se upoznali sa situacijom na terenu i u skladu sa mogućnostima i nadležnostima pomogli stanarima ove zgrade u saniranju posledica požara.

Konstatovano je da osim posledica požara u stanu u prizemlju, nema drugih oštećenja u zgradi i stanovima osim jakog prisustva mirisa dima. U narednom periodu će biti preduzete samostalne aktivnosti stanara na krečenju stanova, a u skladu sa mogućnostima i nadležnostima će se pružiti pomoć stanarima u odvoženju komunalnog otpada.

Ovom prilikom, Gordana Damnjanović apeluje na upravnike stambenih zajednica i predstavnike Saveta mesnih zajednica da posebnu pažnju posvete stambenim jedinicama u kojima žive lica sa mentalnim poteškoćama ili lica iz drugih vulnerabilnih grupa među kojima su i teško pokretni i nepokretni, primaoci novčane socijalne pomoći i slično, kako bi se predupredile teže posledice.

Post Author: Milan

Ostavi komentar