Predstavljeni rezultati projekta „Upravljanje ljudskim reusrsima u lokalnim samoupravama“

Projekat Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, finansiran od strane Evropske Unije i Saveta Evrope, koji u Srbiji zajednički realizuju Savet Evrope, SKGO i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu počeo je u aprilu 2016. godine i završava se do kraja ove godine. U Kragujevcu je juče, sreda 29 novembar, počeo dvodnevni sastanak Mreže SKGO, a na njemu su predstavljeni rezultati pilot projekta u našem gradu.

O rezulatima primene pilot projekta govorile su načelnice dve gradske uprave Dragica Andrić i Jelena Bojović koja je ujedno i koordinator radne grupe.

Grad Kragujevac je jedan od 20 pilot opština i gradova u kojima je implementiran projekat. Projekat Upravljanje ljudskim resursima je od velikog značaja za lokalnu samoupravu jer smo uspeli da Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kao sistemski zakon kojim je uveden službenički sistem na lokalnom nivou, sprovedemo u praksi. Rezultati koje je grad Kragujevac postigao su odlični a najznačajnije je što su postavljeni normativni temelji za dalji rad na unapređenju ljudskih resursa. Pored toga, tema upravljanja ljudskim resursima kod političara i kod zaposlenih i na republičkom i na lokalnom nivou postala je tema o kojoj se govori, izjavila je Jelena Bojović, koordinator projekta.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar