Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje početku radova na izgradnji fabrike Wacker Neuson u Kragujevcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kragujevac i prisustvuje početku izgradnje nove proizvodne hale kompanije Wacker Neuson.

Investicijom vrednom oko 23 miliona evra samo u 2022. godini, kompanija proširuje svoje poslovanje u Srbiji i obezbeđuje svoju dugoročnu strategiju u Kragujevcu. Početak poslovanja u novoj fabrici predviđen je za oktobar tekuće godine. U prvoj fazi biće izgrađeno 20 000 kvadratnih metara prostora, dok je u narednim fazama predviđeno proširenje za dodatnih 30 000 kvadrata.

Sa oko 5.500 zaposlenih međunarodna grupa kompanija Wacker Neuson Group kao vodeći proizvođač građevinske opreme i kompaktnih mašina namenjenih kupcima iz oblasti građevinarstva, baštovanstva i uređenja prostora, poljoprivrede, opštinama i reciklažnoj industriji kao i železničkim i industrijskim preduzećima.

Brendovi grupacije čije je sedište u Minhenu a proizvodno-razvojne lokacije u Nemačkoj, Austriji, SAD, Srbiji i Kini su Wacker Neuson, Kramer i Veidemann.

Ovaj naš prelepi Kragujevac, srce Šumadije, oduvek je bio industrijski grad, rekao je Vučić na samom početku svog obraćanja. Kako je dodao, ova kompanija je prevalila dug put od osnivanja do danas – kada se njenim akcijama trguje na Frankfurtskoj berzi.

Naši nemački prijatelji donose u Srbiju viševekovno iskustvo, ogromno znanje i kapital. Sa preko 600 zaposlenih danas, očekujemo i nadamo se da ih bude preko 1.000, a i mnogo više kad donesu odluku o novoj proizvodnoj hali, rekao je predsednik.

Vučić je pozvao nemačke investitore da nastave da ulažu u Srbiju jer, kako je istakao, to ne samo da pomaže privrednom rastu naše zemlje, već imamo mogućnost da mnogo naučimo o radnoj etici, odgovornosti i ozbiljnosti prema poslu.

Vaker Noizon u Kragujevcu posluje od od 2007. godine i zapošljava više od 650 radnika koji proizvode ključne komponente za građevinske mašine, odnosno zavarene konstrukcije.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar