Predsednik Sindikata „Sloga“ dobio otkaz u Medicini rada

 

Jedan od organizatora protesta zaposlenih protiv likvidacije Medicine rada ili popularne Zastavine ambulante, Nikola Erić, inače predsednik sindikataSloga“ u ovoj ustanovi, dobio je juče, sreda 4 septembar, otkaz ugovora o radu, koji je potpisao direktor dr Antonio Dimitrovski, jer je, navodno, „12. juna snimao, ili omogućio N.N.licu da snima sastanak predstavnika zaposlenih sa poslovodstvom i docnije postavio snimak na svoj Fejsbuk profil, čime je naneo štetu ustanovi.

Erić, radiološki tehničar, tvrdi da sastanak nije snimao, odnosno nije ni ogao,,jer je  sedeo u vrhu stola sa poslovodstvom, niti je bilo kog uveo u salu da snima pregovore.

Ni na koji način nisam povredio radnu disciplinu, niti naneo bilo kakvu štetu ustanovi. Naprotiv, zajedno sa ostalim kolegama, borio sam se i izborio da opstane zdravstvena ustanova u kojoj se  decenijama već leči više desetina hiljada kragujevačkih radnika i penzionera, rekao je za Glas Šuadije Nikola Erić i dodao da će protiv rukovodstva Medicine rada podneti tužbu i obavestiti Inspekciju rada.

Takođe, naveo je i da su svi koji su učestvovali u protestu prebačeni na druga radna mesta, dok je njegova zamenica Gordana Živanović bila primorana da da otkaz. Ističe i da ga je direktor Dimovski za vreme prikupljanja potpisa optuživao da je „Đilasov čovek“.

Podsećamo, postupak likvidacije Zastavine ambulante pokrenut je krajem maja jer poslovodstvo nije dostavljalo finansijske izveštaje, ali je u međuvremenu posle pobune zaposlenih i peticije, lokalna samouprava preuzela ovu ustanovu. Inače, peticiju za opstanak Zastavine ambulante potpisao je, između ostalih, i dr Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

 

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar