Predavanje za mlade o digitalnom marketingu

Šta predstavlja digitalni marketing, kako uz pomoć njegovih alata mogu da plasiraju proizvode i usluge, koje su njegove mogućnosti, dobre i loše strane, razvoj brenda, teme su o kojima su na predavanju „Svet digitalnog marketinga“ mladima govorili Strahinja Ćalović, ekspert za onlajn marketing i tvorac internet proizvoda „Aca informacija“ i „Tatin dnevnik“i Lazar Delibašić, osnivač brenda VIBE festival.

Uz zahvalnost predavačima, što su se odazvali pozivu grada Kragujevca i Kancelarije za mlade da prenesu svoja iskustva i znanje iz ove oblasti, Stefan Jovanović, pomoćnik gradoanečlnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom je naglasio da se danas dosta ulaže u neformalno obrazovanje i sticanje veština i kompetencija koje kvalifikuju mlade da odgovore na radne zadatke budućih poslodavaca. Mladima je potrebna inovativnost, da budu osnaženi i ohrabreni i dobiju nova saznanja koja će sutra moći da unovče kako bi od svog rada u svom gradu živeli lepo i osnivali svoje porodice. Digitalni marketing je danas svuda oko nas, informacije dobijamo sa svih strana ali je bitno da ih razaznamo i upotrebimo na pravi način, a, nadam se, kazao je Jovanović da će im predavanja koja smo organizovali pomoći u tome i poslužiti da sutra sami osnuju svoje firme i uđu u preduzetničke vode.

Strahinja Ćalović je na svom predavanju uveo mlade u digitalni marketing, šta on predstavlja i koji su potencijilani načini da oni počnu da se bave njim, za sebe ili uslužno za druge. Svi smo meta digitalnog marketinga, kazao je Ćalović, a mladima je ova tema interesantna jer su na digitalnim platformama izloženi velikom broju reklamnih poruka koje dobijaju na razne načine. Digitalni marketing je možda najbolji način da plasirate svoj proizvod ili usluge na tržište, primene su mnoge a prema istraživanjima sve ide u dobrom smeru, a mi smo tu, kaže Ćalović da mlade uputimo na vreme da jednog dana budu i iskusniji od nas u tome.

Razvoj brenda, strategije i alati digitalnog marketinga koji daju mogućnost mladima da razvijaju svoje karijere i mali biznis, teme su o kojima je kroz prizmu VIBE festivala govorio Lazar Delibašić. Ono što smo mi uspeli marketinški da implementiramo u festival može da se implementira u bilo koji drugi biznis, ali je važno da znamo formu i kako to da uradimo. Zbog toga je neformalno obrazovanje jedno od najbitnijih formi obrazovanja u današnje vreme, jer ako posmatramo sa aspekta digitalnog marketinga i brzine tehnološkog razvoja, kroz formalni obrazovni tok, ističe Delibašić, nemamo mogućnost da steknemo znanja koja će ići u korak sa vremenom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar