Povećana kamatna stopa i cene kvadrata u Kragujevcu?

Kada gradska vlast radi netrasparentno i kada ni loklani mediji nisu u situaciji da prenesu sve informacija koje su javnom interesu, desi se ono sa čim se suočavaju građani Kragujevca u vezi sa poreskim rešenjima za stanove i kuće. Naime, rešenja za porez koje ovih dana podižu u poštama na teritoriji grada uvećana su za 50 podsto u odnosu na prošlogodišnja.

Ne samo da građani nisu pripremljeni za ovako povećan namet, nego nisu ni obavešteni da su u toku prošle godine povećane cene kvadrata stanova/kuća u pojedinim kragujevačkim naseljima. Doduše, promenjena je i poreska stopa po kojoj se obračunava ova vrsta poreza, pa pojedini Kragujevčani sada za jedan kvartal moraju da uplate koliko za celu prošlu godinu. Zbog toga su prinuđeni da podnose žalbe ovdašnjoj Poreskoj upravi. Pored svih ovih peripetija, građani ukazuju na brojne tehničke i materijalne greške u rešenjima.

Međutim, postavlja se pitanje u kojim je to zonama povećana cena kvadrata stambenog prostora i na osnovu kojih kriterijuma? Stanje na tržištu nekretnina nije bitno promenjeno, odnosno i dalje veća ponuda od potražnje i cene kvadrata godinama se ne menjaju.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar