Potpisivanje ugovora sa izabranim instruktorima

Danas je u prostorijama Popisne komisije za teritoriju grada Kragujevca, u skladu sa propisanim rokovima, počelo potpisivanje ugovora sa instruktorima izabranim da vrše popisne radnje u predstojećem Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji će se sprovesti u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Za obavljanje poslova koji su u nadležnosti instruktora izabrano je 48 lica koja su ostvarila najveći broj bodova, odnosno najbolje rezultate na obuci i testiranju kandidata za instruktore.

Izabrani instruktori imaju zadatak da savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, prate izveštaje o obuhvatu jedinica popisa i popunjenost upitnika od strane svakog popisivača koji im je dodeljen, daju im potrebna uputstva, pomažu u radu i rešavaju sporne situacije tokom popisivanja.

U narednom periodu svakom instruktoru biće određen popisni krug, odnosno teritorija na kojoj će popisivači koji njemu budu dodeljeni vršiti aktivni popis u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine. Svakom instruktoru će, po propisanim pravilima, biti dodeljeno u proseku sedam popisivača.

Izbor popisivača izvršiće se nakon obuke kandidata za popisivače koja će se sprovesti u periodu od 29. avgusta do 16. septembra 2022. godine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar