Potpisivanje predugovora za kupovinu stanova za pripadnike snaga bezbednosti

U okviru državnog projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti, od raspisivanja javnog poziva za prodaju stanova do danas, u Kragujevcu se u prvom krugu prijavilo 139 lica koja nemaju trajno rešeno stambeno pitanje. Rezervisano je 115 stanova, a najveće interesovanje, kako kažu u SPV Lepenica Kragujevac, vlada za dvoiposobne, trosobne i troiposobne stanove u višeporodičnim stambenim objektima koji se grade na Deninom brdu. U toku je potpisivanje predugovora sa 76 kupaca – pripadnika policije i vojske.

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu počela je u aprilu prošle godine. U prvoj fazi biće izgrađeno 216 stanova, odnosno dve zgrade sa po 108 stanova. Cena po kvadratnom metru je 430 evra bez PDV – a.

Prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića, člana vladine Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti, završetak radova očekuje se u oktobru ove godine. Na ovoj lokaciji biće izgrađeno ukupno 972 stana. Govoreći o značaju ovog projekta za Kragujevac, gradonačelnik Nikolić je istakao da je reč o urbanističkom izazovu.

„Ovaj deo grada postaće novo stambeno naselje, veličine naselja Aerodrom, koje će oživeti i doprineti razvoju tog dela grada. Uskoro počinjemo sa izgradnjom infrastrukture u koju će grad zajedno sa državom uložiti oko 4,5 miliona evra. Ovo naselje spojićemo sa ulicom Vladimira Rolovića koja će biti proširena i imaće četiri trake. Naselje Denino brdo biće veoma atraktivna lokacija za pripadnike snaga bezbednosti da se ovde skuće.Pored ulaganja u putnu infrastrukturu u ulicama Šestog puka, Sime Markovića, Dimitrija Ruvarca, Božidara Maslarića i Dobropoljske, biće urađeno 2515 metara vodovodne linije, preko 2000 metara fekalne i 5607 metara atmosferske kanalizacije.“

Vrednost radova na izgradnji stanova je 844 miliona dinara. Svi zanteresovani pripadnici službi bezbednosti za kupovinu stanova, detaljne informacije mogu dobiti u kancelariji SPV Lepenica u holu zgrade Gradske uprave. Detaljne informacije, zakazivanje termina i katalog stanova može se videti na sajtu SSB-SRBIJA.SR

Post Author: Milan

Ostavi komentar