Potpisan ugovor za rehabilitaciju puteva stradalih u junskim poplavama

Grad Kragujevac i Preduzeće za puteve potpisali su ugovor na 250 miliona dinara, za rehabilitaciju puteva oštećenih u junskim poplavama.
Radovi su započeli u Dubravskoj ulici u Ilinoj vodi, a nastaviće se i u ostalim kritičnim tačkama. Najviše su oštećene strme ulice u obodnim delovima grada, koje će posle više decenija biti asfaltirane. Cilj je asfaltiranje tih ulica kako bi problemi žitelja u prigradskim naseljima bili trajno rešeni.
Ulice su više puta nasipane, a najveći problem je što ne postoje drenažni kanali, ili su propusti delimično, a negde i potpuno zapušeni.
Sva sredstva koja su budžetom predviđena za radove u celom gradu, sada su preusmerena na infrastrukturu u prigradskim naseljima. Prioritet je i kišna kanalizacija, čija mreža nije dovoljna za grad veličine Кragujevca. Zato će, najpre biti iskopani novi i očišćeni svi drenažni kanali, u skladu sa prioritetima i preporukama građevinskih stručnjaka iz javnih, javno komunalnih preduzeća i Gradske uprave, o otklanjanju uzroka koji mogu da izazovu poplave i oštećenja većih razmera tokom obilnijih padavina.
Inače, za unapređenje putne infrastrukture, koja pored aktuelnih radova podrazumeva i asfaltiranje šest putnih pravaca na seoskom području u dužini od 20 kilometara, ukupno je izdvojeno 700 miliona dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar