Potpisan ugovor za projekat unapređenja kvaliteta vazduha poreklom iz individualnih izvora

Kragujevac je jedan od 65 gradova i opština u Srbiji kome je Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo sredstva za projekat unapređenja kvaliteta vazduha. Ugovor je u Palati Srbije u ime grada Kragujevca sa ministarkom Irenom Vujović, potpisala energetska menadžerka Ana Radojević.

Za realizaciju projekta smanjenja zagađenja vazduha u Kragujevcu, a poreklom iz individualnih izvora, odobreno je ukupno devet miliona dinara, od toga je Ministarstvo za ove namene opredelilo sedam, a učešće Grada je dva miliona dinara.

Čestitajući na tome što su kandidovali kvalitetne projekte i tako uspeli da iskoriste priliku da, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, unaprede kvalitet života građana u svojim sredinama, ministarka Vujović je pozvala sve zainteresovane lokalne samouprave da pripremaju projekte, jer će biti raspisan javni konkurs za dodelilu preostalih sredstava.

Ministarstvo zaštite životne sredine već četvrtu godinu zaredom raspisuje javne konkurse koji za cilj imaju bolji kvalitet vazduha i zemljišta, jer se pokazalo da su te mere dale dobar rezultat. Tokom prethodnih godina, kroz konkurse zamenjen je veliki broj kotlarnica u gradovima Srbije, podržano više od 3.000 domaćinstava za zamenu kućna ložišta i očišćeno oko 900 divljih deponija, navela je Vujović tokom potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Post Author: Milan

Ostavi komentar