Potpisan Ugovor za izgradnju vrtića u Kragujevcu

U prisustvu predsednika Privremenog organa grada Kragujevca, Nikole Dašića, v.d. načelnika GU za razvoj i investicije, Dejan Ružić i direktor preduzeća „OBI“, potpisali su Ugovor o izradi tehničke dokumentacije i izvođenja radova na izgradnji objekta predškolske ustanove u Kragujevcu.

Reč je izgradnji novog vrtića, kapaciteta od 120 do 150 mesta a na delu parcele nekadašnjeg „Zelenila“, pored postojećeg objekta PU „Nada Naumović“ – „Crvenkapa“.

Putem otvorenog postupka javne nabavke, posao je dobila kragujevačka firma „OBI“ i nemam sumnje da će kao društveno odgovorna kompanija uraditi objekat koji će biti na ponos svih nas, rekao je Dejan Ružić. Izgradnja novog objekta predškolske ustanove veoma je značajna za Grad jer se, imajući u vidu da i dalje ima dece koja su na listi čekanja, rešava deo problema. Ugovor koji smo danas potpisali sa kompanijom „OBI“, obuhvata izradu kompletne projektno tehničke dokumentacije, a ona podrazumeva izradu urbanističkog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje, kao i izvođenje samih radova po principu „ključ u ruke“. Vrednost ugovora je 107.858.000 miliona dinara, kazao je Ružić.

Ovo je jedini javni projekat koji realizujemo i želimo da zbog firme Obi i grada Kragujevca u kome živimo i radimo preko 35 godina uradimo tako da bude na ponos svih nas, rekao je Marko Obradović, direktor „OBI“ preduzeća. Objekat predškolske ustanove koji ćemo raditi sastoji se iz prizemlja i jednog sprata, a u skladu sa zahtevima biće uklopljen u ambijent okoline, obdaništa Crvenkapa i drugih objekata koji se nalaze u blizini. Potrudićemo se da sve bude gotovo u tenderom predviđenom roku kao i da ugrađeni materijali budu po najvišim standardima. U prvih 100 dana u saradnji sa Gradom radićemo na idejnom rešenju i dobijanju dozvola, na osnovu kojih ćemo pristupiti i izvođenju radova, a očekujem da će to biti na proleće, kazao je Obradović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar