Potpisan Memorandum o saradnji između Privredne komore Srbije i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu

U prostorijama Ekonomskog fakulteta, 30. januara 2023. godine, potpisan je Memorandum o saradnji između Privredne komore Srbije i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Uspostavljanje saradnje između ove dve institucije od značaja je za dalji zajednički rad na povezivanju naučnoistraživačkih projekata iz oblasti ekonomije sa privrednim subjektima, i primeni naučnoistraživačkog rada u cilju unapređenja poslovanja privrednih subjekata i stvaranja uslova za razvoj boljeg poslovnog okruženja.

Memorandumom o saradnji su posebno planirane sledeće zajedničke aktivnosti: razmena znanja i informacija, zajednička realizacija projekata, zajednička realizacija okruglih stolova i panela sa privrednim subjektima, distribucija znanja u formi obuka i pružanje komplementarnih konsultantskih usluga.

Memorandum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Milena Jakšić i direktor Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predrag Lučić.

Na sastanku su najavljene i buduće zajedničke aktivnosti, a prva u nizu će biti organizovanje okruglog stola na temu „Poslovanje privrede grada Kragujevca u 2022. godini i perspektive razvoja u narednom periodu“.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar