Posle kiše : „Za bezbedan Kragujevac“

U petak i subotu (28. i 29. maja 2021. godine) u Kragujevcu, na sportskim terenima kod Sokolane u Staroj radničkoj koloniji, u organizaciji udruženja „Posle kiše“ održava se treća po redu sportsko-edukativna manifestacija „Za bezbedan Kragujevac“. Jedan od glavnih ciljeva manifestacije i dalje jeste slanje poruke da lica koja su bila na odsluženju kazne zatvora mogu biti prihvaćena u društvu kao ravnopravni član i da se na taj način zaustave u ponavljanju krivičnih dela. Pored toga, cilj jeste i jačanje međusektorske saradnje različitih vladinih i nevladinih institucija i organizacija koje se bave prevencijom društveno neprihvatljivog ponašanja.

„S obzirom na to da je manifestacija i edukativnog karaktera i ove godine obrađujemo posebnu temu a to je bezbednost dece i mladih tokom predstojećeg raspusta. U saradnji sa kragujevačkim Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, usubotu 29. maja 2021. godine od 11 do 13 časova planirane su edukativne radionice „Primeni prvu pomoć, spasi život!“ tokom kojih će svi zainteresovani moći da steknu osnovna znanja o mogućim povredama ali i da na licu mesta u praktičnom iskustvu isprobaju naučeni sadržaj.“ kažu u ovom udruženju.

Sportski deo turnira počinje u petak 28. maja od 14 časova utakmicama najmlađih učesnika. Takmičenje seniorskih ekipa na kojem pored branioca titule Internacionalne policijske asocijacije i domaćina NVO Posle kiše nastupaju i ekipa Pravnog fakulteta, Skupštine grada Kragujevca, Advokatske komore Kragujevac,  Univerzitetskog kliničkog centra, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, Policijske uprave Kragujevac i ekipe Saobraćajne policije počinje svečanim otvaranjem u subotu 29. maja 2021. godine u 11 časova utakmicom ženskih fudbalskih klubova „Borac“ iz Čačka i „Plave zvezde“ iz Kragujevca.

Tokom održavanja manifestacije na samom mestu prikupljaće se novčana sredstva za lečenje našeg sugrađanina Dušana Ostojića kome treba novac za terapiju matičnim ćelijama,

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar