Poseta gradonačelnika Kragujevca kompaniji Don Don

Kompanija Don Don u Kragujevcu posluje od 2014. godine kada je preuzeta od tadašnjeg Žitoprodukta. Od tada pa do danas konstatno ulažu u svoje proizvodne pogone i širenje palete pekarskih i poslastičarskih proizvoda, a najponosniji su na proizvodnju tost hlebova.

Gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću, vlasnik kompanije Ales Mozetič i direktor proizvodnje Čedomir Mrkić, predstavili su danas svoje dosadašnje uspehe i upoznali ga sa razvojnim planovima Don Don-a.

Don Don je kompanija koja se ozbiljno širi na regionalno tržište i u određenom obimu pokušava da izađe i na evropsko, zbog čega mi je posebno drago što se jedan od osnovnih pogona nalazi u Kragujevcu i što se veliki deo tosta koji se izvozi upravo sprema u našem gradu. U okviru postojećeg poslovnog kompleksa oni razmišljaju o daljim investicijama i gradnji, što znači da se proizvodnja širi i da će biti povećan broj zaposlenih, kojih u ovom trenutku ima blizu 300, kazao je gradonačelnik Dašić.

Ponosni smo na rezulate koje ostvarujemo a najviše na našu veliku kapitalnu investiciju koju smo ostvarili 2017. godine. Reč je o najsavremenijoj fabrici za proizvodnju tost hlebova iz koje se snabdeva ne samo tržišta Srbije i regiona već i tržište EU, kazao je direktor proizvodnje za Srbiju i Crnu Goru Čedomir Mrkić. Pored toga kompanija proizvodi dnevno sveže hlebove, u drugim gradovima proizvodi polupečene zamrznute proizvode, a sa proizvodnjom poslastičarskih zanatskih pekarskih proizvoda uz lance maloprodajnih objekata imamo jednu zaokruženu celinu u pekarskoj branši. U Srbiji imamo 14 proizvodnih jedinica kada je u pitanju pekarska industrija, a naš plan je stalno proširivanje proizvodnje i pogona. U Kragujevcu je zaposleno 297 radnika a imajući u vidu da planiramo širenje maloprodajnih objekata sigurno je da će taj broj vremenom rasti, najavio je Mrkić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar