Poseta domaćinstvu oštećenom u požaru

Domaćinstvo Bogoljuba i Slavice Jovanović u selu Mala Vrbica, nedaleko od Kragujevca, koje je u nedelju zadesio požar, obišao je predsednik Privremenog organa Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima i direktorom Centra za socijalni rad Predragom Ivkovićem. U požaru je izgoreo krov pomoćnog objekta, uništen je deo poljoprivredne mehanizacije, nema povređenih, a uz pomoć komšija i prijatelja i brzom intervencijom vatrogasne službe požar je lokalizovan.

Stručne službe i predstavnici Gradske uprave bile su na licu mesta odmah nakon požara ali sada smo došli da porodici Jovanović uručimo pomoć koja će im značiti bar u početku za uklanjanje i čišćenje a delom i rekonstrukciju oštećenog pomoćnog objekta, kaže Slavica Radenković, članica Komisije za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Privremenog organa. U narednom periodu probaćemo da obezbedimo građevinski materijal kako bi se objekat što pre obnovio, dodala je ona.

Bogoljub Jovanović kaže da se požar brzo širio i da bi sve izgorelo da nije bilo komšija i vatrogasne službe da to zaustave i ugase. Bitno je da niko nije povređen, kazao je on i zahvalio se predstavnicima lokalne samouprave na podršci i pomoći kao i vatrogascima i komšijama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar