Poseta devetočlanoj porodici Spasić

Devetočlanu kragujevačku porodicu Spasić, Darka i Anu roditelje i njihovo sedmoro dece Milicu, Teodoru, Anastasiju, Mariju, Đurđiju, Gavrila i Vasiliju, posetio je danas predsednik Privremenog organa Nikola Dašić kako bi im zajedno sa svojom saradnicom dr Gordanom Damnjanović, članicom Komisije predočio neke od mogućnosti podrške koju bi grad ili država mogli da im pruže.

Porodica je okosnica dobrobiti jednog društva, a porodica Spasić  jedna je od retkih koja ima sedmoro dece uzrasta od četiri do 21 godine. U duhu novogodišnjih praznika, lepote okupljanja u porodičnom domu i sreći, obišli smo nekoliko porodica koje imaju više dece. I ono što u svakom domu vidimo su ljubav, sreća i radost, kazala je dr Damnjanović. Obišli smo porodice koje su kroz pronatalitne mere i politike države dobile subvenciju za kupovinu prvog stana i one koje su konkurisale za finansijska sredstva za kupovinu seoskog domaćinstva. I porodica Spasić je zainteresovana za kupovinu seoskog domaćinstva i grad će im, rekla je Damnjanović, pružiti pomoć prilikom konkurisanja i iznalaženja rešenja.

Svakodnevni život u devetočlanoj porodici je veoma dinamičan, kaže Darko, i kao jedini način funkcionisanja navodi dobru organizaciju. Oni su uspeli u tome, pomažu jedni drugima u kućnim i školskim obavezama, a što se finansija tiče snalaze se kao i svi. Pored plate, novac za dnevnu potrošnju, ekskurzije i sve ostalo što je deci potrebno obezbeđuju dodatnim poslovnim angažmanima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar