Položeni venci kraj spomenika Uspenje

Na Vidovdan, kraj spomenika Uspenje podignutom u slavu poginulim Kragujevčanima u ratovima od 1990. do 1999. godine, u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevac, održan je pomen i položeni su venci i cveće. U ime grada Kragujevca venac je položio Zoran Mladenović, zamenik predsednika SG.

Srbija sve borbe i sve pobede vezujeza ovaj praznik. Bilo je mnogo teških ali svetlih trenutaka i velikih ljudi, kazao je Mladenović, a danas se sećamo upravo njih koji su nam podarali slobodu pokazujući zahvalnost smo što su žrtvovali svoje živote za ovo što danas imamo. Srbija danas ne treba takve heroje, istakao je on, jer se brani znanjem, radom i moralom i takvim korakom ide napred. Svaki poginuli heroj će nam ostati u sećanju sa upravo ovakvom Srbijom jer ništa veće i značajnije ne postoji, poručio je Mladenović, zamenik predsednika Skupštine grada.

Kraj spomenika Uspenje, vence su položili predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevc, Gradskog odbora SUBNOR-a, delegacija Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srbije, Vojske Srbije, porodice i prijatelji poginulih.

Post Author: Milan

Ostavi komentar