Policijski čas od petka u 17 do utorka u 5 časova

Zabrana kretanja zbog epidemije korona virusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 sati, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Dnevniku RTS.

Ova odluka dolazi nakon stava struke, odnosno epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba, da zabranu kretanja ne treba ukidati ni na Uskrs.

On je najavio i da se traži način kako da penzioneri izađu napolje makar tri puta nedeljno. Prema njegovim rečima, oni će moći od sledeće nedelje najverovatnije da šetaju tri puta nedeljno, po pola sata, ali do 300 metara od svoje kuće.

„U tri dana ćemo da izdvojimo osam sati za penzionere, ali tokom policijskog časa. Međutim, ne smeju da budu u kontaktu sa drugima“, rekao je Vučić.

Govoreći o zahtevima Srpske pravoslavne crkve, predsednik je istakao da je u subotu razgovarao sa patrijarhom i da su imali drugačiji dogovor.

„Šta god da kažem biću razapet od dela javnosti. Pokušaću već sutra da razgovaram sa patrijarhom i Sinodom SPC, ali podržaću lekare, podržaću život. Kakve ćemo mere da donesemo? Da hapsimo patrijarhe, to sigurno nećemo… Uzdam se u patrijarha, moliću ga, klečaću pred njim“, naveo je predsednik.

Dodao je da ako te molbe ne urode plodom, javnost će biti obaveštena o konačnoj odluci po tom pitanju.

Vučić je gostujući na RTS rekao da u Srbiji jug i jugoistok postaju žarišta, kao i da „Požarevac postaje velika muka“. Kragujevac je naveo kao primer grada gde se zaraza drži pod kontrolom.

„Beograd je na proseku što znači da smo uspeli da napravimo neke rezultate, ali to nije dovoljno“, dodao je predsednik.

Post Author: Milan

Ostavi komentar