Počelo takmičenje „Pažljivkova smotra“ u Kragujevcu

Takmičenje „Pažljivkova smotra“ za decu predškolskog uzrasta i osnovce mlađih razreda koje se organizuje u cilju podizanja bezbednosti dece i pešaka u saobraćaju počelo je danas u OŠ „Stanislav Sremčević“. Danas su se takmičila deca predškolskog uzrasta koja su kroz igru bila u prilici da nauče pravila ponašanja u saobraćaju a pobedu je odnela ekipa vrtića „Čuperak“. U ime grada Kragujevca, takmičenju je prisutvovala Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne poslove.

Drugi put za za redom Kragujevac učestvuje u najvećem edukativnom projektu „Pažljivkova smotra“ sa 15 osnovnih škola, dve predškolske ustanove i osam vrtića, rekla je Maja Angelovska. Ono što je bitno, deca će tokom trajanja ovog projekta na jedan zanimljiv način, zabavu i igru usvajati postojeća i sticati nova znanja. Jedan od ciljeva Grada i Seveta za bezbednost u saobraćaju u ovoj godini je unapređenje sobraćajne kulture i saobraćajnog obrazovanja koje je veoma bitno kod dece, zbog čega je bitno pristupiti i aktivnostima na prilagođavanju saobraćajnog okruženja, odnosno uređenju zona škola, kazala je Angelovska.

Takmičenje sutra nastavljaju prvaci, dok će u sredu ono što znaju o saobraćaju pokazati učenici drugog razreda osnovnih škola. Pobednici takmičenja ići će na regionalno takmičenje koje se održava u maju.

Inače na republičkom takmičenju prošle godine,na kome je učestvovalo preko 90.000 dece iz 71 lokalne samouprave, učenici kragujevačke OŠ „Miloje Simović“ osvojili su prvo mesto.

Post Author: Milan

Ostavi komentar