Počelo prijavljivanje vakcinisanih za novac od države

Od ponoći 1.juna pa sve do 15.juna trajaće prijavljivanje vakcinisanih za pomoć od 3000 dinara koju dodeljuje država Srbija.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su do 31. maja primili barem jednu dozu vakcine protiv kovida 19, ili su se do ponoći prijavili za vakcinaciju, a prvu dozu će primiti u narednih sedam dana.

Pomoć se dodeljuje bez obzira na to koju vakcinu od ponuđenih u Srbiji su državljani primili. Elektronska prijava će ići preko Uprave za trezor pmi.trezor.gov.rs, isto kao i za 60 evra, a od 4. juna biće otvoren i kol-centar za prijavljivanje telefonom.

Prilikom prijave neophodni podaci koji se daju su : JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će vam biti automatski otvoren.

Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za ovu vrstu pomoći, jer će im novac leći automatski. Svi ostali građani će imati tu obavezu. Pomoć će biti isplaćena u periodu od 12. do 20. juna 2021. godine.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar