Počela sa radom mešovita vrtićka grupa u školi u Resniku

U izdvojenom odeljenju OŠ „Sreten Mladenović“ u Resniku danas je ozvaničen početak rada mešovite vrtićke grupe, koja je otvorena u okviru Predškolske ustanove „Nada Naumović“.

Član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić kazao je da je politika grada Kragujevca obuhvat što većeg broja dece i dostupnost predškolskom obrazovanju mališana iz seoskih sredina, kako bi imali jednake uslove kao i njihovi vršnjaci iz grada. Da u tome uspevamo potvrđuje pohvala koju smo dobili na nacionalnoj konferenciji UNICEF-a kao i nagrada u vidu vaučera vrednosti od 530 hiljada dinara, kojima ćemo opremiti predškolske ustanove igračkama i didaktičkim sredstvima. Nedavno smo otvorili mešovitu vrtićku grupu u Cvetojevcu, a danas u Resniku, čiji četvoročasovni boravak dece, roditelji neće plaćati, jer se finansira sredstvima iz budžeta grada Kragujevca. Pre nekoliko meseci u školi u Resniku zamenili smo stolariju, podsetio je Aleksić i dodao da je na konkursu Ministarstva pravde za sredstva od oportuniteta dobijeno sedam miliona koja će uz dodatna sredstva budžeta Grada biti uložena u modernizaciju grejanja i uređenje fasade, imajući u vidu da se za grejanje u ovoj školi još uvek koriste bubnjare. Tim ćemo unaprediti uslove boravka dece i u školi i u mešovitoj vrtićkoj grupi u Resniku.

Naredne godine nastavićemo da ulažemo u objekte u seoskim sredinama gde su smeštene četvoročasovne mešovite grupe i sa otvaranjem novih, a prva u planu je Drača, gde ćemo učiteljski dom preurediti u prostor za boravak mališana od 3 do 5,5 godina, najavio je Aleksić.

Ovo je osma novootvorena mešovita vaspitna grupa, čime Predškolska ustanova Nada Naumović, nastavlja da se razvija u dobrom pravcu, rekla je Suzana Milovanović, rukovodilac vrtića Bambi. U grupi u Resniku upisano je 10 mališana od tri do 5,5 godina i dvoje predškolaca u kojoj će se sprovoditi program Ministarstva prosvete „Godine uzleta“.

Inače PU Nada Naumović ima 27 grupa u poludnevnom trajanju od toga je osam mešovitih, a ukupno ih ima 105 i obuhvata boravak oko 2200 dece.

Post Author: Milan

Ostavi komentar