Počela podela paketa pomoći Romima u podstandardnim naseljima

Ove nedelje počela je podela higijenskih paketa i paketa prehrambenih proizvoda Romima u podstandardnim romskim naseljima koja će trajati do 21.juna. Reč je o pomoći u okviru realizacije druge faze podsticaja romske populacije na imunizaciju koju sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Fondacije za otvoreno društvo, Stalne konferencije gradova i opština i Visokog komesarijata UN za izbeglice.
U prvoj fazi podsticaja romske populacije na imunizaciju pomoć je pružena pri prijavljivanju na portal eUprave, a u drugoj fazi grad Kragujevac je dobio 1250 paketa koji su namenjeni za distribuciju i raspodelu u podstandardnim romskim naseljima.
Pozivaju se Romi iz podstandardnih naselja da se jave Kancelariji za romska pitanja grada Kragujevca preko koje se organizuje raspodela paketa. Akcija, se inače sprovodi u 29 opština i gradova širom Srbije u 179 podstandardnih naselja kojom će biti obuhvaćeno oko 72 hiljade ljudi.
U prethodnom periodu tokom pandemije, higijanske pakete i pakete prehrambenih proizvoda u Kragujevcu je dobilo 1480 lica.

Foto : Arhiva

Post Author: Milan

Ostavi komentar