Počela letnja škola informatike i modeliranja

U organizaciji Asocijacije studenata Prirodno – matematičkog fakulteta, a u okviru projekata u oblasti omladinske politike koje Grad sufinansira, počela je Letnja škola informatike i modeliranja. U kabinetima Instituta za matematiku i informatiku, za 20 polaznika, predavanja na temu osnove Java i Python programskih jezika do 7. septembra držaće profesori PMF-a.

Grad Kragujevac je i ove godine podržao Letnju školu informatike kroz projektno sufinansiranje, jer smo prošle godine prepoznali kvalitet i odlučili da nastavimo sa podrškom ove a verovatno i narednih godina, istakao je Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. Čestitajući organizatorima u ime Grada on je dodao da je donošenje odluke o podršci takvog projekta bilo jednostavno jer će mladi na taj način steći nova znanja, ali i usmeriti odluku o njihovom daljem obrazovanju. Tronedeljna škola informatike i modeliranja omogućiće sticanje određenih znanja iz programiranja i programskih jezika koja će polaznicima biti od koristi ne samo u daljem školovanju nego i prilikom zapošljavanja.

Prema rečima Nikole Milanovića predsednika Studentskog parlamenta PMF – a, Letnja škola informatike namenjena je svim uzrastima, a ove godine fokus je na srednjoškolcima. Projektom je predviđeno da kroz tri nedelje aktivnog rada prođemo kroz osnove programskih jezika. Ove godine je bilo solidno interesovanje, imamo 20 prijavljenih kandidata od kojih očekujemo da nakon obuke budu spremni da se suoče sa nekim realnim problemima koje donosi rad u toj oblasti. Pozvali smo i kolege koji su čist primer lakog zaposlenja, jer su nakon studiranja na našem fakultetu došli do željenog zaposlenja i pozicija.

Letnja škola informatike i modeliranja je projekat koji su osmislili studenti našeg fakulteta a realizuje se u saradnji sa Gradom koji je finansira ceo projekat, kazala je Verica Jevtić profesor hemije i prodekan za finansije PMF – a. Posle tri nedelje polaznici dobijaju diplome i nadam se da će biti zadovoljni onim što će ovde naučiti. Pored matematičkih radionica, Letnjom školom za informatiku želeli smo da otvorimo vrata našeg fakulteta i da mladima približimo nauku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar