Počela četvrta besplatna Akademija preduzetništva za mlade

U organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture četvrtu godinu za redom u Kragujevcu otvorila je besplatnu Akademiju preduzetništva 4.0 za mlade.

U ime grada Kragujevca prisutne je pozdravio Stefan Jovanović, član Komisije Privremenog organa grada Kragujevca koji je zahvalivši se Asocijaciji za afirmaciju kulture što je Kragujevac domaćin programa, svim učesnicima poželeo puno uspeha u sticanju znanja.

Izvršni direktor i osnivač Asocijacije za afirmaciju kulture Andrej Balanč zahvalio se gradu Kragujevcu na podršci i podsetio da se kroz nekoliko edukativnih delova Akademije polaznici informišu i uče osnove i varijacije poslovnih ideja. Teme programa smo iz godine u godinu menjali ali su sve vezane za digitalni marketing, promociju i sl. Cilj projekta je da podstaknemo ekonomski razvoj kroz osnaživanje mladih, buđenje preduzetničkog duha, oslobađanjem potencijala i inovacija, veština i formi konkuretnog korišćenja digitalnih alata i savremenih poslovnih procesa. Polaznici su mladi iz svih delova Srbije koji će pokušati da pronađu svoj put u preduzetničkim vodama, da idu ka samozapošljavanju i stupe u kontakt sa potencijalnim investitorima, rekao je Andrej Balanč.

Grad Kragujevac godinama učestvuje i podržava program vezan za afirmaciju kulture na raznim projektima pa tako i na projektu Akademije preduzetništva, rekla je Maja Đoković, iz Kancelarije za mlade. Grad je prepoznat kao neko ko pruža podršku u osposobljavanju mladih za bolju konkuretnost na tržištu rada, posebno kada se radi o preduzetništvu. Akademija preduzetništva daje mogućnost mladima da se kroz ovakve projekte razviju, da unaprede svoje znanje, veštine i da ih osnaži da postanu preduzetnici imajući u vidu sklonost mladih ka inovacijama i promenama.

Prošlogodišnja pobednica je Hristina Lazarević Milošević iz Kragujevca koja je aplikacijom „Izbegni aditive“ ostvarila ogroman uspeh i danas je prisutna u preko 170 zemalja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar