Plan naselja Korman uz podršku EU

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije neformalnog naselja Korman i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Plan obuhvata površinu od oko dva hektara a ciljevi izrade PDR pored ostalog su definisanje pravila uređenja i građenja, razvoj komunalne infrastrukture, definisanje uslova i mera zaštite životne sredine, prirodnih i kulturnih dobara, energetske efikasnosti, pristupačnosti i zaštite od elementarnih nepogoda i nesreća.
Plansko podizanje standarda kvaliteta izgrađene sredine i komunalne opremljenosti neformalnog naselja Korman sveukupno će poboljšati uslove života pripadnika lokalne i romske zajednice. Postojanje adekvatne planske dokumentacije omogućava formiranje preduslova za buduće opremanje naselja neophodnom saobraćajanom i komunalnom infrastrukturom. Planska dokumentacija omogućava podizanje kvaliteta životne sredine i uklanjanje faktora koji negativno utiču na higijenu i zdravlje stanovništva. Sredstva za finansiranje izrade plana biće obezbeđena iz Programa koji finansira Evropska unija “Podrška EU inkluziji Roma“ – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma, koja je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje izrade planskih dokumenata.
U skupštinsku proceduru Gradsko veće uputilo je i predlog Plana detaljne regulacije dela Radne zone “Kragujevac” i Zone poslovanja “Servis 2“.
Članovi veća doneli su i odluku o odobravanju posebnih programa osam sportskih organizacija za čiju će realizaciju biti opredeljeno 2,6 miliona dinara.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar