Pet nagrada za Gradsku turističu organizaciju

Na desetoj „Izložbi suvenira i turističkih publikacija Leskovac 2017“, održanoj od 8. do 10. novembra u Leskovcu, prvu nagradu za najbolju reportažu dobila je kragujevačka Gradska turistička organizacija za video publikaciju „Divostinka- šest milenijuma Šumadije“, film o životu na teritoriji Kragujevca u vreme neolita, autora Bogdana Vranješevića i Dejana Tršića (Duo Digital Media). Ova video publikacija prvi put je prikazana na Sajmu turizma i seoskog turizma, u Kragujevcu, u novembru 2016. godine.

Gradskoj turističkoj organizaciji dodeljena je prva nagrada i za plakat „Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu 2017“, koji je izazvao najveće interesovanje na izložbi, a na njemu se nalazi fotografija Marka Stamatovića, koji je fotografisao decu Ansambla „Smilje“ sa koledarskim maskama.

Takođe, druga nagrada pripala je GTO „Kragujevac“ za kolekciju turističkih fotografija Jovana Živanovića „Manastiri u okolini Kragujevca“, kao i setu novih razglednica Kragujevca, koje su od nedavno u prodaji u Turističko informativnom centru.

Treću nagradu GTO je dobila za seriju jednolisnih publikacija, koje su štampane na više jezika, među kojima je „Kragujevac, prva prestonica moderne Srbije“, kao i „Deset dobrih razloga da posetite Kragujevac“, koji su štampani na kineskom i bugarskom jeziku.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar