Penzioneri danas mogu da podignu 100 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je jutros počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u “Poštanskoj štedionici” i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

Prethodno je juče isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Danas, u filijalama “Poštanske štedionice” penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koju im je uplatila država.
Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u “Poštanskoj štedionici” otvoren je poseban, namenski, račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura “Poštanske štedionice”, kao i na šalterima pošta.

Ministar Siniša Mali je precizirao da na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

Ministar finansija je dodao da će sve ekspoziture banke danas raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

On je precizirao i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama, navedeno je u saopštenju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar