”Pažljivkova smotra” u osnovnim školama

Testove poznavanja propisa o bezbednosti saobraćaja prilagođene uzrastu u okviru takmičenja ”Pažljivkova smotra” rešavali su danas učenici prvog i drugog razreda 11 osnovnih škola. Takmičenje u O.Š. ”Mirko Jovanović” na Aerodromu posetio je Dejan Ružić, načelnik Gradske uprave i član Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Kragujevca.

Reč je o projektu koji je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja RS u kojem je Kragujevac prvi put uzeo učešće. Veliki broj kragujevačkih osnovnih škola i vrtići predškolskih ustanova pokazali su interesovanje za učešće u projektu a najveći značaj je u edukaciji i usvajanju pravila ponašanja u saobraćaju na njima prilagođen način kroz igru i ani maciju. Nakon održavanja takmičenja u školama najbolji će nastaviti na opštinskim takmičenjima, a zatim će Agencija organizovati više nivoe takmičenja, kaže Ružić.

Smotra je do sada organizovana u vrtiću ”Kolibri” predškolske ustanove ”Đurđevdan” a sutra će se sa Pažljivkom družiti mališani ”Poletarca”.

Post Author: Milan

Ostavi komentar