Ove godine grad finansirao šest akcija suzbijanja komaraca

Akcija suzbijanja larvi komaraca, poslednja za ovu godinu, prema planu, izvedena je juče u prepodnevnim satima, u priobalju reka i potoka, Šumaričkog jezera i jezera Bubanj. Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca biće obavljena u večernjim satima, na zelenim površinama, u parkovima. Od početka godine na teritoriji grada Kragujevca sprovedeno je šest akcija suzbijanja odraslih formi komaraca, čime je zaokružen ovogodišnji plan.Odrađena su i tri larvicidna tretmana, od ukupno pet predviđenih, koje je finansirala lokalna samouprava, a u martu i aprilu naredne godine, biće realizovana još dva.
Jučerašnjom, poslednjom u nizu akcija, ispunjen je ovogodišnji plan suzbijanja odraslih larvi komaraca na teritoriji grada Kragujevca.
Larvicidni tretmani se obavljaju u priobalju i na mestima na kojima se zadržava voda, dok se uništavanje odraslih formi komaraca sprovodi u parkovima i na zelenim površinama.
Tretiranje se sprovodi uređajima sa zemlje, sredstvom koje nije opasno za ljude. Tretman odraslih formi obavlja se tehnikom hladnog zamagljivanja, osim u Šumaricama gde se sprovodi tretman toplim zadimljavanjem zbog specifičnosti terena.
Član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gordana Damnjanović, zadovoljna je efektima ovih akcija. Posao je poveren firmi Ekosan, a ugovor je vredan 985 385 dinara.
I ove godine smo zaista bili efikasni.Mislim da je lokalna samouprava ove godine zajedno sa izvođačem radova i sa nadležnim organima koji sprovode kontrolu i nadzor, uspešno obavila svoj deo posla – kaže Gordana Damnjanović.
U saradnji sa ministarstvom Državne uprave i lokalne samouprave, grad je dobio i dodatne tretmane suzbijanja larvi komaraca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar