Otvoren Sajam automobila u Kragujevcu

Sajam automobila „Auto Ekspo“, 13. po redu otvoren je danas u hali Šumadija sajma. Do nedelje 12. decembra više od 15 poznatih brendova, među kojima su Hyndai, Škoda, Alfa Romeo, Fiat, Nissan, Jeep, Kia, Toyota, Volkswagen, Renault predstaviće svoje modele, a izlagači su za posetioce pripremili akcijske cene, sajamske popuste, kao i premijere novih modela. Svoju ponudu na sajmu predstaviće i osiguravajuće kuće, lizing kompanije i auto škole.

“Auto Ekspo” jedini je sajam te vrste koji je organizovan ove godine u našoj zemlji, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. Zahvaljujući izuzetnom angažovanju rukovdstva i zaposlenih ovo je bila jako bogata sajamska godina, koja je usledila nakon velike prošlogodišnje krize, kada je u ovom prostoru bila smeštena privremena kovid bolnica. Kragujevac kao grad sa bogatom automobilskom istorijom treba da neguje tu tradiciju i ovo je pravo mesto gde treba da se okupe zastupnici najvećih brendova automobilske industrije, rekao je Dašić koji je prisustvovao premijeri četvrte generacije Škode Fabia i tom prilikom poželeo uspešnu sajamsku minfestaciju i što više sklopljenih ugovora.

Aleksandar Lazović direktor Šumadija sajam zahvalio se izlagačima na korektnosti, fleksibilnosti i agilnosti koju su pokazali u organizaciji ovog sajma u uslovima panedmije koronavirusa koja je napravila brojne probleme u svetu autoindustrije. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo jedini grad u Srbiji koji je uspeo da organizuje Sajam automobila u takvim okolnostima.

Činjenica da se Šumadija sajam osmelio da jedini u Jugoistočnoj Evropi organizuje Sajam automobila, pokazatelj je žilavosti kragujevačke privrede, ljudi i stručnjaka koji rade i žive za Kragujevac, rekao je otvarajući sajam Radomir Erić član Gradskog veća za privredu. Ovo je 13. „Auto Ekspo“ organizovan u vreme pandemije, ali smo smatrali neophodnim da se tradicija nastavi. Privreda mora da živi šta god da se dešava, jer bez privrede nema ni zdravstva, ni obrazovanja, ni kulture. Moramo uz poštovanje svih preventivnih mera da nastavimo da radimo. Kragujevac uspeva u svemu tome. Najveći smo izvoznici automobilske industrije i šinskih vozila, namenske industrije i nameštaja. Kragujevac je centar realne industrije jugoistočne Evrope, jer je izvoz baziran na preko 83 posto gotovih proizvoda, gde je učešće dodate vrednosti najveće.

Radno vreme sajma je od 10 do 18 sati, a u nedelju do 16 časova. Cena ulaznice je 100 dinara, dok je parking besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar