Otvoren dnevni boravak za lica sa invaliditetom „Vera“

Dnevni boravak za lica sa invaliditetom „Vera“, svečano je otvoren danas u prisustvu Nikole Selakovića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, vladike šumadijskog gospodina Jovana, predsednika Privremenog organa grada Kragujevca, Nikole Dašića, direktora kompanije Agromarket, Dušana Mojsilovića i mnogobrojnih zvanica. Izgradnju objekta finansirala je Agromarket fondacija, a parcelu, infrastrukturu i priključke obezbedio je grad Kragujevac. Novoizgrađeni objekat kapaciteta 30 korisnika nalazi se u neposrednoj blizini Sportskog centra „Iskra“.

U današnje vreme je lepo videti kada uspešne kompanije i uspešni pojedinci, u skladu sa nazivom ovog objekta, vraćaju veru. Ovaj objekat se zove „Vera“ i podseća nas na to da postoji nešto dobro u svakom čoveku, da je čovek kada je uspešan spreman da deo svog uspeha podeli sa onima kojima je u životu teže. Zahvaljujem se kompaniji Agromarket i svim privrednicima grada Kragujevca koji na različite načine pomažu svom gradu i daju nam podsticaj da bude sve bolji, ali ne samo u smislu privrednog razvoja, nego i bolji kao društvo – kazao je Dašić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković istakao je da ovakav objekat koji grad Kragujevac danas dobija na upotrebu nema ni jedan grad u Srbiji i apsolutno može da posluži kao ogledni primer drugim gradovima kako jedan objekat ovakve namene treba da izgleda, a kompanija „Agromarket“ je pravi primer zdrave i jake kompanije koja beleži ozbiljne poslovne rezultate i društveno odgovornog poslovanja.

Zaista sam impresioniran time kako ovaj objekat izgleda. Posebano sam naglasio činjenicu da je ovo najbolji objekat ove namene u Srbiji, da je neverovatna velikodušnost donatora koji je za izgradnju ovog objekta izdvojio 620.000 evra, oko 70 miliona dinara, i time omogućio onim porodicama u okviru kojih postoje osobe sa invaliditetom, deca sa invaliditetom, da dobiju dnevni boravak koji će im omogućiti da bolje provedu dan, a njihovim roditeljima, onima koji o njima danonoćno brinu da dobiju vreme kada mogu da rade, da privređuju, zarađuju kako bi tom detetu i čitavoj porodici omogućili bolji i kvalitetniji život – kazao je Selaković.

Predsednik Agromarket fondacije, Dragan Đorđević, kaže da Agromarket postoji preko 33 godine na području grada Kragujevca, ali da poslednjih godina doseže i do zemalja Evropske unije. Osnovni cilj nam je da pomažemo najpre lokalnoj zajednici, a kruna dosadašnjeg rada Agromarketa je otvaranje dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom „Vera“ koji zajedno sa Gradom Kragujevcem doniramo najosetljivijoj grupi naših sugrađana, istakao je Đorđević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar