Otvoren Dečji sajam „Zimska čarolija“

Dečji sajam „Zimska čarolija“, koja se pod sloganom „Moj grad, moj klub“ održava od 23 – 25. decembra otvorena je u prisustvu velikog broja najmlađih Kragujevčana.

Velika mi je čast da u ime grada Kragujevca danas otvorim ovu manifestaciju za naše najmlađe sugrađane, rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik skupštine Grada. Mi posebnu pažnju posvećujemo najosetljivijim grupama stanovništva, a to su deca i naši stariji sugrađani. U protekle dve godine smo se trudili da u svakom naselju imamo novo dečje igralište, da obnovimo fiskulturne sale, škole, vrtiće i da na taj način omogućimo deci da rastu u zdravoj sredini sa kvalitetnim uslovima za njihovo odrastanje, obrazovanje, druženje i igru. Raduje nas da će i ova manifestacija deci i njihovim roditeljima pružiti raznovrsne sadržaje zabavnog i obrazovnog karaktera.

Tokom manifestacije koju pod pokroviteljstvom Grada Šumadija sajam organizuje 11. put, predstaviće se 20 izlagača. Generalni sponzor i ove godine je SPD „Radnički“. Prema rečima organizatora, posetioci će uživati u neprekidnom zabavnom programu na bini, kao i u Velikom gradskom maskenbalu koji se tradicionalno organizuje tokom poslednjeg dana „Zimske čarolije“. Na otvaranju manifestacije baletska škola „Lujo Davičo“ izvela je delove baleta „Krcko Oraščić“ kompozitora Petra Iliča Čajkovskog.

Ovo je period godine kojem se deca najviše raduju i drago nam je da ćemo raznovrsnim sadržajima obradovati najmlađe sugrađane, rekao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma. Među izlagačima predstaviće nam se Dečja biblioteka, škole sporta, škola mentalne aritmetike, igraonice, zabavni parkovi, Diznijevi junaci, prodavnice igračaka, dečje garderobe itd. Na bini će se smenjivati zanimljivi programi, kao što su dečije predstave, nastupi mađioničara, plesnih grupa i kulturno-umetničkih društava, a imaćemo i edukativne radionice.

Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički“, podsetio je da se u Kragujevcu organizuju besplatne škole treniranja za decu i dodao da su sportisti „Radničkog“ ujedno i predstavnici zdravog načina života koji su tu da podrže decu i da im pomognu da odaberu sport kojim će se baviti.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 20.00 sati. Ulaz je slobodan, a parking za posetioce sajma je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar