Otvaranje EU info centra omogućiće direktnu komunikaciju građana sa delegacijom EU u Srbiji

Na sastanku predstavnika Grada i direktora Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Nenada Popovića sa šefom odeljenja za informisanje, komunikaciju i medije EU u Srbiji Pol-Anri Preseom i njegovim saradnicima, razmatrani su načini uspostavljanja bolje komunikacije između Grada Kragujevca i delegacije EU u Srbiji.

Republika Srbija je kandidat za članstvo u EU i Evropska unija želi Srbiju u svom članstvu, istakao je Prese i dodao da su upravo zbog toga važne sve aktivnosti koje se budu preduzimale do trenutka kada Srbija pristupi EU.

Želimo da građanima objasnimo koji su načini da se ide napred ka tom cilju, kao i da sve mogućnosti za povezivanje približimo građanima, preduzetnicima, civilnom sektoru i nadležnima na lokalnom nivou. Kada su u pitanju oblasti kao što su: kultura, obrazovanje, poljoprivreda, želimo da građanima pokažemo kako da razvijaju ideje i postavljaju ciljeve, kako da rade na projektima i učestvuju u aktivnostima koje će doprineti boljem povezivanju.

Grad Kragujevac nastoji da ima neposrednu komunikaciju sa Evropskom unijom, kako bismo bolje razumeli evropske vrednosti, i kako bi, s druge strane, Evropska unija bolje razumela naše potrebe, istakla je Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Sa članovima delegacije EU ćemo danas obići tri lokacije koje Grad ima da ponudi za Evropsku kuću ili EU info centar, čije otvaranje je naš cilj, jer bi se na taj način ostvarila direktna i neposredna komunikacija Grada i građana sa delegacijom EU u Srbiji. Nakon toga, članovi delegacije će razmotriti svoja sredstva i finansije i odrediti kojom dinamikom bi se išlo ka tom cilju. Do tada ćemo biti u komunikaciji s članovima delegacije EU za sve projekte i ideje koje budemo imali i oni će nas u tome podržati, što je i istaknuto na sastanku, zaključila je Andonovski.

Post Author: Milan

Ostavi komentar