Osvajaju nagrade na sportskim takmičenjima, a nemaju fiskulturnu salu

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, organizovao je prijem za učenike OŠ „Natalija Nana Nedeljković“, učesnike nedavno održanog, Međunarodnog školskog takmičenja „Školarijada“, koji su osvojili drugo mesto u diciplini štafeta 4 x100 metara i trka na 200 metara. Takmičenje je okupilo učenike i učenice do 15 godina iz celog sveta, koji su se takmičili u 14 sportskih disciplina. Prijemu u zgradi Grada prisustvovali su i direktorka škole, Dragana Mijović i profesori fizičke kulture, Mikica i Miloš Cmiljanić.

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje čestitao je učenicima koji su uspeli da iskažu svoj talenat za sport na međunarodnom takmičenju, u jakoj konkurenciji, iako u školi iz koje dolaze nemaju adekvatne uslove za treniranje. Škola u Grošnici nema fiskulturnu salu, zbog čega učenici ne treniraju tokom zimskih meseci. U ovoj školi, trenutno je u toku rešavanje problema grejanja, odnosno prelazak na grejanje na gas. Nakon toga, kada se steknu uslovi, rešavaće se problem fiskulturne sale u školi.

Učešće na ovom takmičenju je uzelo blizu 2000 učesnika, a naša škola je, pobedom na državnom prvenstvu izvojevala plasman da predstavlja državu Srbiju i ostvarila neverovatan uspeh. Učenici nisu predstavljali samo školu, već i grad i državu. Na takmičenju su osvojili drugo mesto u štafeti 4×100, a naš učenik Dušan Danić osvojio je drugo mesto u trci na 200m. Uslovi za treniranje u školi nisu sjajni, ne posedujemo fiskulturnu salu, ali to ne treba da baci senku, na ovaj, neverovatan uspeh naših učenika. Ono što pravi razliku je nastavni kadar koji mi imamo, i želja da potencijal koji prepozna kod učenika, nastavi da neguje i razvija. Upravo je to rezultiralo ovakvim uspehom naše škole na međunarodnom takmičenju – kaže Dragana Mijović, direktorka OŠ „Natalija Nana Nedeljković“.

Mikica Cmiljanić, profesor fizičke kulture kaže da bez obzira što škola nema fiskulturnu salu, stvoreni su dobri uslovi za treniranje u dvorištu škole.Deca imaju na raspolaganju otvorene terene za rukomet, košarku, fudbal, atletsku stazu, jamu za skok u dalj, sunđer za skok u vis, a pre svega veliku ljubav prema sportu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar