Omladinski eko kamp u Adžinim livadama – prilika za druženje i razmenu ideja

Za mlade iz Litvanije, Turske, Španije i Srbije, učesnike Eko fan kampa u Adžinim livadama, danas je priređen prijem u zgradi Gradske uprave.

Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom poželeo im je dobrodošlicu u ime grada Kragujevca, upoznavši ih sa osnovnim smernicama omladinske politike grada i aktivnostima koje sprovodi Kancelarija za mlade. Programi razmene mladih kakav je Eko fan kamp veoma su značajni za mlade ljude jer pružaju priliku za razmenu ideja, sticanje novih znanja i veština, veću mobilnost mladih..

Ovaj projekat realizuje se u okviru Erazmus projekta „Campaigning for youth“, a nosilac projekta je Ekološko udruženje fanova kampova iz Kragujevca

Tema kampa je kako organizovati kampanje, kako napisati projekat, kako se udružiti, osnovati udruženje građana i napraviti nešto korisno za zajednicu. Obišli smo kulturno-istorijske spomenike, sela u okolini, napravili nekoliko info tura. Mislim da je ovo dobra prilika da mladi usvoje nova znanja i veštine, da se druže i provedu više vremena u prirodi – kazao je Zoran Mitrović, predsednik udruženja Eko fan kamp.

Kamp se održava od 22. juna do 3. jula.

Post Author: Milan

Ostavi komentar